CAROLINE BRÄNFELDT

D  E  S  I  G  N  R  O   O  M

    Fraktfritt över 600:-   Upphämtning i Motala 0:-

CB

by

 

Caroline Bränfeldt är den konstnärs själen bakom dessa smycken.Caroline inspirerats av de starka individer hon har i sin omgivning, av de landskap, städer, den fantastiska naturen som hon älskar att visstas i.


Caroline född och uppvuxen i Motala har alltid ett känt starkt måste att få skapa i kreativitet.. Hon är en utbildad juvelerare och har nu mer än 18 års erfarenhet inom guldsmedsyrket, hantverk, Designer och formgivning. Caroline har sina egna smyckes märken, Smyckes märket BlackStone som hon har skapat med Lina Friberg, miss UFO som skapats med Sanna Bråding.Utöver de kollektioner har Caroline designat smycken för Wiktoria Johansson, Krista Siegfrid, Sanna Bråding, för Ushuaia på Ibiza.

Andra kända artister ansikten som setts i smyckena är Marina Abramovi´c, Sanna Nielsen, Tilde De Paula, Jenny Strömstedt, Loreen, Madeleine Vall Beijner, Maria Montazami, Gry Forsell med fler.


Ni finner smyckena här på hemsidan eller i butikerna

Wos Stockholm, Wos Göteborg, Kunigunda Stockholm, Rackarungar Stockholm, Linda Vista Stockholms, BOND Motala, Mauritz Jarl, Designe in a Box, Lyckan 7 av Nancy Eid, Nelly.com


Caroline

"Jag känner mig lyckligt lottad som får arbeta med min passion och får lov att göra det jag älskar, designa smycken vara kriativ. Jag blir så lycklig när jag ser kvinnor män som bär mina smycken världen över, får ännu mer kraften efter att få skapa, utveckla nya smyckeskollektioner.- Guldsmed? Du jobbar som guldsmed, vad är det??

Så möts jag av en förundrad blick som jag har slutat att förvånas över.


Guldsmedsyrket är av gamla anor, där tradionella gamla verktyg möter nya idéer.


För att bli guldsmed ställs stora krav på utbildning och kompetens. Bland annat måste flera prover göras innan man får kalla sig guldsmed. Historiskt sett har yrket förmedlats genom lärlingar och inom familjen, men idag finns många utbildningar att välja på för den teoretiska delen.

Tur det för mig!! jag fick min utbildning på Guldsmedskolan i Mjölby.


( info wikipedia )

 Guldsmed är en hantverkare som utför arbeten i bland annat guld och silver. Guldsmedens arbete är skilt från silversmedens, genom att guldsmeden bland annat utför små detaljarbeten, såsom charner ( eller möjligen charnier ) (gångjärn), tillverkar stenfattningar, med mera. En guldsmed jobbar främst med att tillverka, laga och omforma smycken.Guldsmeder idag jobbar på ett liknande sätt som de alltid gjort.

Många av verktygen är de samma, eller ser likadana ut.

Guldsmeden måste ha känsla för färg och form. Att tillverka ett smycke eller ett prydnadsföremål kräver också anlag för praktiskt arbete och stort tålamod.


I arbetet ingår, laga eller göra om gamla smycken, ritar och tillverkar egna modeller eller samarbetar med kunden om hur smycket ska se ut. Detta arbete kräver konstnärlig förmåga och bra idéer.


Man har även insikt i hur man placerar stenar i smycken (juvelfattning), blanksticksgravyr samt cicelering, en teknik för att skapa och utforma mönster i metall.


En guldsmed har även en viss kunskap om gemmologi för att kunna bedöma egenskaper hos olika typer av mineral.


Gravyr, är en inristad teckning eller text på ett förmål, det handlar ofta om föremål i olika ädelmetaller. Materialet kan även vara sten och kallas då gem.


Den här gravyrmaskinen som ni ser i bildgalleriet använder jag för gravera insidan av ringarna har sett likadan ut i säkert mer än 50 år och fungerar fortfarande klockrent.


 Vid gravering så följer man de spår som finns på den runda skivan. Texten förminskas i maskinen och ristas in med spetsen av en diamant.


Handgravyr, typsnitt är möjligheterna oändliga! Ni kan till och med få ett typsnitt som skapas av er:)

I bildgalleriet ser ni sticklar som jag använder.


Handgravyr kräver en stadig hand, med små stämjärn som kallas sticklar så skär man fram exempelvis texten i metallen. Guldsmedshammare

Den här hammaren som finns i bildgalleriet använder jag dagligen i mitt arbete med att få fram smycken. Har ni en förlovningsring eller vigselring från mig så är det denna hammare som har använts vid tillverkningen!


Just den här guldsmedshammaren har jag fått av en mycket speciell vän som har samma yrke som jag. Hammaren har väldigt många år på nacken, som är ett av mina käraste verktyg..
Varmt välkommen att kontakta oss mail: artbycb@live.com vid frågor om beställningar och  för tidsbokning av möte.

S P O I L        Y O U R S E L F