KURSER

D  E  S  I  G  N  R  O   O  M

    Fraktfritt över 600:-   Upphämtning i Motala 0:-

CB

by

 

Silversmide Motala - Gå kurs & få ett eget smycke

i en härlig guldsmedsateljémiljö

 

Gå kursen i silversmide och upplev känslan av att skapa ditt alldeles egna silversmycke från en rå silverbit! Silversmide är en unik upplevelse som ger dig en exklusiv inblick i hur ädelmetallen formas och smids till ett unikt smycke. Resultatet blir ett vackert smycke med personlig prägel.

 

Silversmide är ett komplicerat gammalt hantverksyrke som tar år att bemästra. Lyckligtvis går det däremot mycket snabbt att lära sig grunderna i silversmide och att lyckas skapa ett vackert smycke redan som nybörjare är ingen omöjlighet med rätt handledning.

 

 

Vi går igenom grunderna för silversmide, vilka material och verktyg ni kommer att arbeta med. Därefter börjar den skapande processen och här bestämmer du själv, i samråd med mig, vad din skaparkraft ska resultera i. Kanske blir det en ring, ett armband, ett hängsmycke eller ett par örhängen? Låt dig inspireras och få utlopp för din inre kreativitet!

 

 

Du börjar med den råa och obearbetade silverbiten. Sågar, bockar bitar, löder sedan ihop, ditt personliga silversmycke börjar nu blomma ut till din önskad form! Under tillverkningen bearbetar du silvret med hjälp av diverse verktyg och under handledning. 

 

 

 

Hela processen –

Från rått material till färdigt silversmycke – tar ungefär fyra timmar. Ditt silversmycke kan hämtas ut dagen efter då poleringen sker över natten för bästa resultat.

 

Självklart används endast det finaste råmaterial i 925 sterling silver till smyckestillverkningen. Handgjorda smycken när de är som bäst  gjorda av dig själv!

 

Det ingår silver och övrigt material till ett smycke på max 10 gram. Självklart finns det att köpa till mer material om så önskas. För att verkligen komma i stämning mumsar vi på snittar och frukt.

 

 

Upplev kurs i silversmide i Motala.

o     Kurs i silversmide - personlig handledning från erfaren smyckestillverkare.         

o     Skapa ditt egna smycke- ring,armband, örhängen eller halssmycke och ta med dig hem.

o     Tillhandahållning av alla nödvändiga verktyg, egen arbetsplats.

o     10 gram 925 sterling silver ingår.

o     Varaktighet Cirka 4 timmar

o     Antal Max 4 personer för att ni ska få bästa resutat.

 

 

Tillgänglighet

Året runt på bestämda datum (vardagar kl. 17-21 eller helger kl. 10-14)

 

Intresseanmälan

Lämna dina uppgifter här artbycb@live.com om du är intresserad och vill veta mer om Silversmide - Torsdagkvällar. 

 

Annan information

Finns att köpa till passande kedja, läderband, karbinhake mm, för den som önskar. Tänk gärna ut idéer.

 

Kurspris: 1245:- (Tillhandahållning av alla nödvändiga verktyg, egen arbetsplats. 10 gram 925 sterling silver ingår. Fika Kaffe/te, vatten/saft, kakor och frukt ingår.) Lägg i varu korgen.

SIP and SMITH

i en härlig smidesateljémiljö

Handgjorda smycken när de är som bäst – gjorda av dig själv! 

 

SIP and SMITH i en härlig smidesateljémiljö! Handgjorda smycken när de är som bäst – gjorda av dig själv!

 

 

I USA har ”SIP and PAINT” haft stora framgångar under flera år. Nu äntligen tänker jag köra detta koncept "SIP and SMITH" i Sverige, i en härlig Guldsmidesateljémiljö i Motala, en sjöstad med Nordens största insjöbad, Varamon, med en lång sandstrand att njutas och inspireras av, låt idéer tankar gro och spira, få utlopp för din inre kreativitet.

 

Perfekt för en dag, kväll, en mammas natt ute, en bachelorettefest, en födelsedag eller bara för att!

 

Till kvällen välkomnas ni med en fördrink, vi känner av varandra och studerar det motiv som alla utgår ifrån. Självklart får ni den bästa hjälpen för att skapa ert eget mästerverk, hur ni kan ta er an motivet och trots att samtliga har samma motiv kommer det vara en stor variation på hur slutresultaten ser ut. Med den råa och obearbetade silverbiten som sågas, bockas av bitar och lödes sedan ihop och ditt personliga silversmycke börjar nu blomma ut till din önskad form! Det gäller att hitta glädjen och vill man gå utanför ramarna och designa eget motiv är det helt ok. Vill man ha tips finns jag där tillgänglig.

 

Något underbart uppstår när en grupp människor träffas och upplever det roliga med skapandet. Vi som vuxna, glömmer ofta att det är viktigt att vara kreativa, att det har visat sig vara fördelaktigt för våra sinnen, vår ande och vår hälsa. I den avslappnade scenen, SIP and SMITH, ett glas vin eller öl, tillåter vuxna ta sig tid att bara ha kul. Ingen förkunskap krävs!

 

För att verkligen komma i stämning sippas det på vin och mumsas på snittar. Interaktion med smideskonstnärsgrannen uppmanas. Här är det ”fun art delux” som gäller. När smidet är avslutat hålls givetvis en mini-vernissage där tolkningar och budskap presenteras av respektive konstnär.

 

Kvällen behöver inte sluta här.. för dem som vill fortsätta kvällen finns det bokade bord för tre rätters middag.

Så hur fungerar SIP and SMITH?

 

 • Vi går igenom grunderna för silversmide, vilka material och verktyg ni kommer att arbeta med samtidigt som vi sippar på ett glas. Därefter börjar den skapande processen. Låt dig inspireras och få utlopp för din inre kreativitet!                                                                                                                                                                          
 • Du börjar med den råa och bearbetade silverbiten, sågar, bockar bitar och löder sedan ihop och ditt personliga silversmycke börjar nu blomma ut till din önskad form!                                                                                                                                                                                                           
 • Under tillverkningen bearbetar du silvret med hjälp av diverse verktyg och handledning. Hela processen – från rått material till färdigt silversmycke – tar ungefär fyra timmar.                                                                                                                                    
 • Självklart används endast det finaste råmaterial i 925 sterling silver till smyckestillverkningen. Handgjorda smycken när de är som bäst – gjorda av dig själv!                                                                                                                                                             
 • Det ingår silver och övrigt material till ett smycke på max 10 gram. Självklart finns det att köpa till mer material om så önskas.              
 • Ge bort en inspirerande kväll med kreativitet, glädje och skratt med klassisk smideskonst.                                                                    
 • Det krävs ingen erfarenhet. Verkligen!                                                                                                                                                      

Intresseanmälan

 

Lämna uppgifter här artbycb@live.com om du är intresserad och vill veta mer om Möhippa med silversmide.

 

Pris: 1 245:- SIP and SMITH den perfekta kvällen.

Pris: 1 675:- SIP and SMITH den perfekta kvällen in på natten med tre rätters.

Pris: 2 845:- SIP and SMITH fantastisk helg med boende, tre rätters & frukost.

 

 (Tillhandahållning av alla nödvändiga verktyg. 10 gram 925 sterling silver ingår. 2 glas vin eller öl, mumsiga snittar Fika Kaffe/te, vatten/saft, kakor och frukt ingår.) (OBS: Ta med er påfyllnad ;D Lägg i varu korgen.

Möhippa med silversmide i en härlig

smidesateljémiljö

Möhippa med silversmide en härlig smidesateljémiljö.

 

Vad ska ni göra på nästa möhippa? Ta med bruden och låt henne göra ett eget smycke i silver. Låt silversmide bli en aktivitet under möhippan och ge bruden ett minne för livet.

 

Möhippan med silversmide finns i två varianter. Den kortare varianten tar 2,5 timmar och då får bruden göra sig ett smycke, ring armband eller halsmycke.  Den längre varianten tar 3,5 timmar och då hinner alla deltagare göra var sin berlock som ett minne, eller varför inte göra varsin berlock som bruden kan fästa i sitt egengjorda armband. Möjligheterna är oändliga!

 

 

Annan information

 

Till bruden ingår silver och övrigt material till ett smycke på max 7-8 gram, till er övriga max 3 gram. Självklart finns det att köpa till mer material om så önskas. Finns även att köpa till passande kedja, läderband, karbinhake mm, för den som önskar.

 

Vi börjar med mingel och ni bjuds på ett glas skumpa.

 

I priset ingår kaffe, te, frukt och godis, men för de som vill går det bra att ta med egen mat och dryck, champagne till exempel.

 

Välkomna!

 

Pris: 1 245:- Bruden gör ett smycke.

Pris: 1 700:- Bruden gör ett smycke, ni övriga varsin berlock.

 

Intresseanmälan

Lämna uppgifter här artbycb@live.com om du är intresserad och vill veta mer om Möhippa med silversmide. Lägg i varukorgen.

SILVERSMIDE - Torsdagskvällar

i en härlig smidesateljémiljö.

Vill du lära dig silversmide, utveckla din kreativitet inom hantverket? Med en kurs i silversmide hos mig får du möjlighet att lära dig silversmide i en blandad grupp med nybörjare och fortsättare. För dig som är nybörjare går vi igenom grunderna för silversmide, vilka material och verktyg ni kommer att arbeta med. Därefter börjar den skapande processen och här bestämmer du själv, i samråd med mig. Du som är mer van får utrymme att vara kreativ och prova på nya tekniker.

 

Under silversmideskursen får du lära dig att göra ringar, hängsmycken, armband, örhängen och mycket mer.

 

Självklart används endast det finaste råmaterial i 925 sterling silver till smyckestillverkningen. Handgjorda smycken när de är som bäst  gjorda av dig själv!

 

Torsdagskvällar Tid: 18:00-21:30 max 4st elever åt gången

Silversmide Motala -

Gå kurs i en härlig guldsmedsateljémiljö och upplev känslan av att skapa ditt alldeles egna silversmycke från en rå silverbit! Silversmide är en unik upplevelse som ger dig en exklusiv inblick i hur ädelmetallen formas och smids till ett unikt smycke. Resultatet blir ett vackert smycke med personlig prägel.

 

Silversmide är ett komplicerat gammalt hantverksyrke som tar år att bemästra. Lyckligtvis går det däremot mycket snabbt att lära sig grunderna i silversmide och att lyckas skapa ett vackert smycke redan som nybörjare är ingen omöjlighet med rätt handledning.

 

 

Kostnader

2800 kr för 6 tillfällen a 3,5 timmar.

 

Gruppen består av max 4 st deltagare för bästa resultat. Arbetet sker självständigt under ledarens handledning.

 

Kursmaterial

Materialkostnad tillkommer för silver (c:a 20kr/g, en ring kan väga c:a 10 g ) samt sågblad. Finns att köpa till passande kedja, läderband, karbinhake mm, för den som önskar. Tänk gärna ut idéer.

 

Fika

Kaffe/te, vatten/saft och kakor ingår.

 

 

Intresseanmälan

Lämna dina uppgifter här artbycb@live.com om du är intresserad och vill veta mer om Silversmide - Torsdagkvällar. Lägg i varukorgen.

Så behandlas din anmälan

 

Alla anmälningar sker via anmälningsformuläret. Det finns ett begränsat antal platser på kurserna och vi tillämpar löpande antagning. Vid antagning prioriteras de kursdeltagare som betalt sin anmälningsavgift, därefter datum för anmälan. Är en kurs full får du möjlighet att stå på vår reservlista. Anmälningsavgiften på 500 kr per kurs och person är en delbetalning av den totala kursavgiften. Anmälningsavgiften betalas in efter anvisningar i antagningsbeskedet, resterande belopp kommer på faktura som skickas ut.

 

 

Avbokning eller inställd kurs

 

Kurserna anordnas under förutsättning att tillräckligt många anmäler sig. Skulle kursen ställas in på grund av för få anmälningar återbetalas hela anmälningsavgiften samt vad du betalat in av studieavgift samt eventuella avgifter för mat och boende.

 

 

Ångerrätt och avbokning

 

Du har enligt distans- och hemförsäljningslagen (2005:59) rätt att ångra dig och avboka din anmälan senast 14 dagar efter anmälan bekräftades, skriftligen per e-post eller brev. En avanmälan eller återbud ska innehålla namn, adress, e-post, personnummer samt kursens namn.

 

 

 

Ändrad kursledare/lärare

 

Vi förbehåller oss rätten att boka en annan/andra kursledare/lärare med samma kompetens än den som annonserats vid tidigare tillfälle fram till kursens eller utbildningsträffens första dag. Inbetalda studie- och anmälningsavgifter återbetalas inte i dessa fall då utbildningen och de kunskaper som förmedlas inte ska påverkas. Om en ändring i kursledare/lärare sker, informeras alla deltagare så snart som möjligt.

 

 

 

 

För att delta på "Sip and smith" måste man fylla 18 år, vissa undantag kan ges. Det finns ingen övre åldersgräns.

 

Kontakt

Caroline Bränfedlt

Utbildningsledare/ Guldsmed

Sms +46 76- 014 17 18

artbycb@live.com

 

 

Försäkring

Som kursdeltagare är du olycksfallsförsäkrad genom Folksam.

 

 

Behandling och hantering av personuppgifter

För att underlätta administrationen av utbildningar databehandlar vi uppgifter såsom namn, personnummer, kontaktuppgifter. Uppgifterna använder vi för att sända information, inklusive om kommande verksamhet. Om du vill veta vilka uppgifter vi har i vårt register eller vill avböja fortsatt information, får du gärna kontakta oss.

 

 

Kurskalender Vår 2019 i Motala.

 

 • SILVERSMIDE - Torsdagskvällar

       

        Vecka:

 

 

        

 • SILVERSMIDE - Gå kurs & få ett eget smycke

 

        Vecka:

 

 

 

 • SIP and SMITH Upplevelsen Smida & skapa

 

        Vecka:

 

 

 

 • Möhippa med silversmide en härlig smidesateljémiljö.

 

        Vecka:

 

 

 

S P O I L        Y O U R S E L F